logo
امروز : پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۰۷
[ شناسه خبر : ۴۲۲۰۰ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
دبیر انجمن علوم خاک ایران در استان زنجان:

مطالعات آلودگی خاک در زنجان مطلوب نیست

مطالعات-آلودگی-خاک-در-زنجان-مطلوب-نیست
دبیر انجمن علوم خاک ایران در استان زنجان گفت: آلودگی‌های مختلفی در خاک زنجان وجود دارد که برای مدیریت آن سالانه باید پایش‌هایی صورت گیرد و راهکارهای مناسب ارائه شود تا مشکلات مربوطه حل شود. با این وجود مطالعات آلودگی خاک در زنجان مطلوب نیست و نیازمند توجه است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ علیرضا واعظی در آئین بزرگداشت روز جهانی خاک در استان زنجان که در سالن زیتون جهاد کشاورزی برگزار شد با بیان اینکه خاک و محافظت از آن در جامعه امری مهم و ضروری است و امروزه با انجام اقدامات نادرست کشاورزی از خاک مراقبت‌های جدی به عمل نمی‌آید، اظهار کرد: بی‌توجهی به این امر باعث آسیب‌های جدی با خاک و سرانجام فرسایش بیش‌تر آن خواهد شد.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه بر خلاف آب، خاک منبع غیر‌قابل تجدید نسبت به عمر انسان نیست و برای تشکیل اجزای تشکیل دهنده خاک ۱۰۰ تا ۳۰۰ سال زمان نیاز است، ابراز کرد: مطالعات آلودگی خاک در استان در حد مطلوب نیست.

دبیر انجمن علوم خاک ایران در استان زنجان گفت: برنامه‌های مختلفی برای مراقبت از خاک تهیه و تنظیم شده است و مسابقات انشاء و نقاشی در مدارس در زمینه خاک از جمله اقداماتی بود تا نوجوان نیز با این نعمت الهی آشنا شوند و در حفظ آن کوشا باشند.

وی بیان کرد: باید برنامه‌هایی برای جایگاه خاک تبیین شود و نیاز به نگهداری از آن لحاظ شود.

دبیر انجمن علوم خاک ایران در استان زنجان گفت: با توجه به فرسایش خاک باید توجه کرد که در شهر زنجان سرعت تشکیل خاک کم است و مراقبت از خاک باید نهادینه شود و ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف پای کار باشند.

وی با اشاره به اینکه اندازه‌گیری خاک باعث مشخص شدن مشکلات خاک و میزان فرسایش آن می‌شود، ادامه داد: آلودگی‌های مختلفی در خاک استان وجود دارد که برای مدیریت آن سالانه باید پایش‌هایی صورت گیرد و راهکارهای مناسب ارائه شود تا مشکلات مربوطه حل شود.

دبیر انجمن علوم خاک ایران در استان زنجان عنوان کرد: هر خاک دارای استعدادهایی است که اگر به آن پرداخته نشود باعث پسرفت و فرسایش و از بین رفتن ساختار اصلی خاک خواهد شد که جبران‌ناپذیر است.

واعظی با بیان اینکه تابستان امسال چمن سلطانیه کانون گرد و غبار شده بود و هدررفت خاک در چمنزار سلطانیه به وضوح دیده می‌شد، ادامه داد: این اقدامات حاوی از بهره‌برداری غیر استاندارد از خاک و شخم‌های عمیق برای پرورش محصولات مختلف است.

وی تصریح کرد: نبود پوشش گیاهی بر روی خاک باعث تولید باد در مناطق مختلف از جمله شهرستان سلطانیه شده است و این حاکی از آن است که از آب‌های زیرزمینی استفاده بی‌رویه شده و پوشش خاک از بین رفته و فرونشست بیش‌تر شده است.

دبیر انجمن علوم خاک ایران در استان زنجان ادامه داد: پسماندهای سرب و روی  تهدیدی اصلی برای از بین رفتن پوشش زمین و اجزای خاک است که باید آن را جدی گرفت و درصدد بود تا مشکلات مربوطه به این حوزه رفع شود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر